Rólunk

KIK VAGYUNK?


Keresztény értelmiségi fiatalok, akik fontosnak tartjuk a keresztény értékeink és a keresztény közösségeink melletti kiállást. Legtöbben az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjaként veszünk részt a hazai közéletben.MIT SZERETNÉNK ELÉRNI?


A közvélemény tájékoztatása mellett a szolidaritásunk kifejezésével is tenni szeretnénk az üldözött keresztényekért: követeljük a vallásszabadságot országaik számára; segítünk nekik, hogy hazájukban maradhassanak; küzdünk azért, hogy ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a többséget alkotó honfitársaik. Ezen túlmenően a más vallásúakkal való békés együttélésre és a keresztények példaértékű tetteire szeretnénk felhívni a figyelmet. Célunk, hogy az embereket informáljuk a keresztényeket érő attrocitásokról, és cselekvésre, segítésre, valamint szolidaritásuk kifejezésére késztessük őket.MI A KERESZTÉNY-ELLENESSÉG?


Mostanra mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt a világon, az ellenük irányuló támadások pedig immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000-2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény az is, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 70 százaléka keresztény volt.


 A keresztényellenes megnyilvánulások főként Afrikában, Ázsiában és az arab országokban jellemzőek, ahol a keresztények többnyire kisebbségekben élnek, ám a modernkori keresztényüldözés minden földrészen létezik különböző formában és eltérő eszközökkel. A keresztényellenes atrocitásokban már Európa is érintett. 2010-ben csak Spanyolországban több mint 20 alkalommal rongáltak meg, illetve gyújtottak fel katolikus templomokat baloldali anarchista csoportok, 2011. március 10-én például mintegy 70 diák rontott be az egyik madridi egyetem kápolnájába, és hangszóróba kiabálva szidalmazták az egyházat és tanítását, a pápát és a papokat. Az egyetemi lelkészt, valamint a békésen imádkozó fiatalokat kilökdösték, az oltárt pedig meggyalázták. De emlékezhetünk XVI. Benedek pápának a római La Sapientia egyetemre tervezett látogatására is, ahol beszédében a keresztényeknek a nyugati közéleti vitákból történő kiszorításáról értekezett volna, de a kitűzött látogatásra az oktatók és a diákok elenyésző kisebbségének intoleráns viselkedése miatt nem kerülhetett sor.