Európa

Para-Kovács szavai kiverték a biztosítékot

Ország: 
Magyarország

Bakács Tibor, a Klubrádió műsorvezetője szerdán a rádió hullámhosszán szólította fel Para-Kovács Imrét, előző napi beszélgetőpartnerét, hogy kérjen bocsánatot egyik kijelentéséért. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke közleményében "aljas provokációnak, a keresztények, a kereszténység elleni botrányos kirohanásnak" nevezte az elhangzottakat. Para-Kovács Imrét az MTI kora este nem tudta elérni.

Összefirkálták Szűz Mária szobrát Törökbálinton

Ország: 
Magyarország

Ocsmány tartalmú falfirkával csúfították el Törökbálinton a Boldogságos Szűz Mária-szobor talapzatát, s egy helyi iskola falát is megrongálták; az ismeretlen elkövetők ellen eljárás indult - közölte a város önkormányzata és a rendőrség szerdán az MTI-vel. Tavaly októberben a szintén törökbálinti Walla-mauzóleum két falát fújta le festékszóróval egy 14 éves fiú, akit elfogtak.

Az államnak garantálnia kell a lelkiismereti meggyőződés szabad gyakorlását

Ország: 
Magyarország

Komoly problémát jelent, hogy Európában az egyre szélesebb körű gyűlöletbeszéd-ellenes törvények, a szólásszabadság alapvető emberi jogát számos olyan területen is indokolatlanul korlátozzák, mely révén a lelkiismereti szabadság és a vallási, lelkiismereti meggyőződés egyszerűen nem gyakorolható - mondta Stágel Bence kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, IKSZ elnök parlamenti napirend előtti felszólalásában.

Feministák levágnak egy fakeresztet a „Pussy Riot“ tagjainak elítélése miatt

Ország: 
Ukrajna

Augusztus 17-én tették fel az internetre, ez  a videó FEMEN ukrán feminista aktivistáinak „villám-akcióját“ mutatja be, amint levágnak egy fakeresztet Majdanyj Nezalezhnosti (Kijev, Ukrajna) domb magaslatában „tiltakozásképp“ az orosz punk Pussy Riot 3 tagjának elítélése ellen.

Oldalak