A szaúdiak kiengedték a keresztény rabokat

Ország: 
Szaúd-Arábia

Júniusban 35 keresztény etiópiait engedtek ki a börtönökből Szaúd-Arábiában.


A 35 etiópiait tavaly december 17-én börtönözték be, amiért egy magánházban összegyűltek és keresztény szertartás keretében imádkoztak.



„Megtudtuk, hogy a Szaúdiak ütötték, zaklatták és nyomás alatt tartották a keresztényeket, megpróbálták áttéríteni őket az Iszlám hitre a börtönben„  mondja az International Christian Concern megbízottja Jonathan Racho.


Racho szerint a női rabokkal különösen rosszul bántak és megalázták őket.



Miután a International Christian Concern elindított egy kampányt a keresztények kiszabadításáért, a Szaúdiak több alkalommal megváltoztatták az ügy kommunikálását, olyat is mondtak hogy az  Etiópok házasságon kívül közösültek, és azt, hogy emberkereskedelemmel foglalkoztak.


Becsapják a Nemzetközi Közösséget, amikor azt állítják, hogy támogatják a Muszlimok, Keresztények, Zsidók és a többi vallás közötti békés egymás mellett élést” mondja a szervezet szóvivője. Amúgy Szaúd-Arábiában üldözik a keresztényeket a leginkább a világon. Továbbá a Szaúdiak exportálják az egyik legradikálisabb formáját az Iszlámnak és ezzel erősítik a keresztények üldözését a világ sok részén.



Az International Christian Concern elégedett a kampányukkal, amiért sikerült kiszabadítani az Etiópiai Keresztényeket – de Racho azt mondja, hogy a szaúdiak nem sokat változtak és továbbra sem tolerálják a tőlük különbözőket meg a más vallásúakat.


Forrás: www.aina.org